Saloncondities???
Natuurlijk hebben wij saloncondities.
Niet alleen in Februari, maar
het hele jaar door!

Waterontharders Rudi Verelst

Waterontharders Rudi VerelstWaterontharders

Kringen op het aanrecht ? Zeepaanslag in de lavabo's ? Dit zijn duidelijke tekenen dat het tijd wordt voor en fatsoenlijke waterontharder .

Wat u niet zo snel ziet , maar wat evengoed nefast is , is de kalkaanslag die ontstaat binnenin uw leidingen , de extra sleet die optreedt in uw vaatwas , uw wasmachine , en zo meer . Allemaal tekenen dat u dringend aan een waterontharder toe bent .

Waterontharders , ook wel waterverzachters genoemd , zorgen ervoor dat het teveel aan kalk uit uw leidingwater verwijderd wordt , zodat u overal in huis over heerlijk zacht water kunt beschikken . Vanaf dag één na de installatie .

Rudi Verelst waterontharders specialiseert zich sedert 19 jaar in de verkoop , installatie en onderhoud van waterontharders . We zijn centraal gelegen , zodat we gemakkelijk en snel heel Vlaanderen kunnen bedienen . En we leveren niet alleen waterontharders voor uw leidingwater , maar we kunnen u ook helpen met de juiste waterfilter voor zowel regenwater als putwater .

Twijfelt u nog of u een waterontharder nodig heeft ? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze wateranalyse aan . Aan de hand van het resultaat hiervan kunt u dan beslissen of u al dan niet voordeel zou halen uit een waterontharder , en kunnen wij u het meest geschikte type voorstellen .

North Star Waterontharders

Rudi Verelst Waterontharders heeft gekozen voor de waterontharders van North Star . Die worden geconstrueerd in Olen , België, en voldoen aan alle vereisten . Elke waterontharder van North Star wordt geleverd met de nodige certificaten en attesten , zodat u ( en ik ) zeker bent dat u een kwaliteitvolle waterontharder in huis haalt .

Zo'n North Star waterontharder werkt volumetrisch en volautomatisch . Dat betekent dus dat u er zo goed als geen omkijken naar hebt . Bovendien is er een uitgebreid gamma aan types , zodat er steeds de perfecte waterontharder voor u beschikbaar is , afhankelijk van uw plaatselijke waterhardheid en uw persoonlijke waterverbruik . U betaalt niet voor overcapaciteit , maar u komt ook geen capaciteit te kort .

Ook in het verbruik is een North Star Waterontharder erg zuinig . Bovendien is hij , door zijn compactheid , al tevreden met een klein hoekje in de garage of de kelder , van waaruit hij uw hele woning van zacht water voorziet . Dag en nacht, gans het jaar door .

 

.

Rudi Verelst Waterontharders, wie is dat ?

Heel simpel : dat ben ik !

Ik kom zelf het infogesprek met u voeren en de wateranalyse doen , ik stel u zelf het juiste type waterontharder voor , en doe zelf de installatie . Zo zijn er nooit misverstanden .

Ook de naservice doe ik zelf . En dat niet alleen voor North Star Waterontharders , maar ook voor alle ( goede ) merken . Mijn jarenlange ervaring in de wereld van de waterontharders heeft ervoor gezorgd dat ik die allemaal door en door ken , en mijn relaties zorgen ervoor dat ik aan alle onderdelen kan geraken ( als dat al nodig zou zijn ) , aan de allerbeste prijzen .

Hebt u dus een probleempje met uw bestaande waterontharder, of u denkt dat u baat zou hebben bij de installatie van een nieuwe waterontharder, bel mij dan:

0475 23 91 41

Rudi Verelst

Tot binnenkort?

koud water ontharden

Niets belet de gebruiker om koud water te ontharden. Water dat drinkbaar is wanneer het de waterontharder binnenkomt,blijft het ook  bij het verlaten van de ontharder. Hoewel koud water minder kalkaanslag veroorzaakt dan warm water, is het uiteraard beter het toch te ontharden.In de meeste huishoudtoestellen waarbij water wordt verwarmd,word immers koud water gebruikt.En zelfs voor koudwatertoepassingen is het raadzaam onthard water te gebruiken. Kijkt maar eens in de waterbak van de kat of hond, na een een aantal maanden heeft deze een zware kalkrand.

Het is NIET WAAR dat onthard water corrosief is

Natuurlijk zacht water,dat in sommige granietstreken wordt gevonden,is eerder agressief (1)en vreet soms in(2).Men mag zacht water evenwel niet verwarren met onthard water.Zij verschillen in hun minerale samenstelling.

Waterontharders bevorderen NIET de bacteriegroei

Enkel in stilstaand water vindt een versnelde bacteriegroei plaats. Dat is nu eenmaal de wet van de natuur.Wanneer u een fles mineraalwater een tijdje open laat staan,ontaard zij al snel tot een echte voedingsbodem.Niemand heeft er ooit graten in gezien.En terecht!In het menselijk lichaam huizen miljoenen bacteriën van de meest uiteenlopende soorten. Zij zorgen ervoor dat we blijven leven.In drinkwater zijn slechts zeer weinig bacteriën schadelijk en die worden dan nog uitgeschakeld door ons imuunsysteem.

Is onthard water drinkbaar?

Hoewel de waterontharder in de wetenschappelijke en medische wereld algemeen wordt erkend,worden er heden nog steeds onwaarheden verteld over de drinkbaarheid van onthard water. Ontharding door middel van ionenuitwisselingsharsen ( de klasieke ontharder) is een van de procédés die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn erkend voor de behandeling van water bestemd voor menselijke consuptie. Zo wordt zeer hard water in bepaalde agglomeraties gedeeltelijk onthard met harsen alvorens te worden verdeeld via het waterleidingnetwerk.

Een goedkopere oplossing voor waterontharding in een appartementsgebouw

Eén waterontharder ipv vierRegelmatig wordt me gevraagd om waterontharders te plaatsen in appartementsgebouwen. Nu ook weer kwam de eigenaar van een gebouw met 4 appartementen naar me toe voor een oplossing.

Het probleem was, dat elk appartement zijn eigen waterteller had. Aangezien de watermaatschappij ons niet toelaat om een waterontharder aan te sluiten voor de waterteller, zou de normale oplossing dus zijn, 4 aparte waterontharders te plaatsen. Wat natuurlijk erg prijzig wordt voor de eigenaar.

Maar dat is buiten onze inventiviteit gerekend. In plaats van 4 aparte waterontharders te plaatsen, heb ik toch één (weliswaar grotere) waterontharder aangesloten op de volgende manier:

De capaciteit van uw waterontharder

De capaciteit van uw waterontharderKlanten vragen mij wel eens ‘Rudi, waarom heb ik die grote waterontharder nodig? Zal het met een kleiner modelletje ook niet gaan?’

Het probleem is, dat een waterontharder moet aangepast zijn aan uw waterverbruik, en aan de waterhardheid in uw gemeente. Als we een te kleine waterontharder plaatsen, dan is die maar gedeeltelijk, of zelfs helemaal niet effectief, en krijgt u op die manier geen zacht water in uw leidingen.

Met alle gevolgen van dien: kalkaanslag in de leidingen, toestellen die veel sneller kapot gaan, hogere energierekeningen, snel vervuilende lavabo’s en badkamers, huidirritaties… de lijst is lang.

Een waterontharder moet, om goede resultaten te kunnen garanderen, gekozen worden in functie van uw waterverbruik per jaar (dat zien we op uw afrekening van de watermaatschappij), en op de hardheid van het water in uw gemeente. Dat kan u zelf nagaan in het blok linksboven hiernaast.

Sommige installateurs bieden zelfs kleine wateronthardertjes aan zonder afvoer. Tja, waar gaat het verwijderde kalk dan naartoe? Nergens natuurlijk. Met als gevolg dat dit wateronthardertje continu onderhoud nodig heeft, of heel snel ter ziele gaat. Ronduit verloren geld dus.

Wanneer is uw waterontharder aan een onderhoudsbeurt toe?

Onderhoud waterontharder‘Wanneer en hoe dikwijls heeft mijn waterontharder een onderhoudsbeurt nodig?’ Een vraag die mij dikwijls gesteld wordt, maar het antwoord is niet eenduidig.

Veel hangt af van de waterhardheid in uw gemeente. Die kan u nagaan op deze site, door links bovenaan in het blokje Waterhardheid uw postcode in te tikken, en dan op de titel van de pagina te klikken: ‘Waterhardheid (uw gemeente) (uw postcode). Dit brengt u naar een pagina met meer uitleg.

Bij hoge waterhardheid en of ijzer vorming zal uw waterontharder natuurlijk sneller onderhoud nodig hebben. Dat spreekt voor zich. De regel bij mij is: een onderhoud per zoutverbruik van 100 kg. En dit verbruik is bij elke klant anders. Enkel bij de Tubilit waterontharders (Tubimeter) is een jaarlijks onderhoud zeker aan te raden vermits de klep van deze ontharder gemaakt is uit messing. Normaal is de klep van een waterontharder gemaakt uit hoge druk kunsstof,en dit om oxidatie die ontstaat door het pekelwater te vermijden.

Ook als zich een zoutkoek gevormd heeft in uw toestel, is het tijd voor een onderhoud. Dit kunt u merken als uw water een geurtje en, of een smaakje begint te krijgen . Wie zijn toestel regelmatig laat onderhouden krijgt hier meestal geen last van, maar bij toestellen die al lang op een onderhoud wachten kan dit op den duur voorkomen.

Modernere (volumetrische) toestellen, met automatische meting en bijregeling van het zoutverbruik en de spoelfrequentie, hebben meestal minder vaak een onderhoudsbeurt nodig, maar toch is het bij hogere waterhardheid aan te raden

Wat hard water doet

België staat bekend om zijn hoge water hardheid. Dit is in Kortrijk bijvoorbeeld hoger dan in Antwerpen. De waterhardheid is dus nergens hetzelfde.

Hard waterOp zich is er niets mis met kalk in het water want bomen, planten en dieren hebben er geen last van. Maar zodra het water gezuiverd wordt en bij u uit de kraan komt worden de gevolgen van hard water duidelijk zichtbaar; kalkaanslag op de kraan, douchetegels en in diverse water gebruikende apparatuur.

Een hoge waterhardheid zorgt o.a. voor de volgende problemen:
- verstopte leidingen en elektrische apparaten,
- verstopte (thermostatische) waterkranen,
- Koppelingen(rubber delen) verharden en gaan lekken,
- Vaatwassers en wasmachines gaan stuk of werken slechter,
- Warmwatertoestellen verliezen rendement en gaan kapot,
- Grotere kans op corrosie en roest,
- Huid irritaties en huidproblemen.

Gratis testkit bij aankoop waterontharder

Als je een nieuwe waterontharder aanschaft krijg je er een gratis watertestkit bij zodat je ten alle tijden uw waterhardheid kan testen .

Zo kan je altijd controleren of de waterontharder nog goed funcioneert .

De testkit bestaat uit een kleine maatbeker en een flesje titrant en is simpel te gebruiken .

U vult de maatbeker met 5ml testwater . Het testprodukt in het flesje heeft een groene kleur en wordt rood-orange indien het in aanraking komt met hard water .

Pagina's

Abonneren op www.rudiverelst.be RSS