Saloncondities???
Natuurlijk hebben wij saloncondities.
Niet alleen in Februari, maar
het hele jaar door!

Waterontharders Rudi Verelst

Waterontharders Rudi VerelstWaterontharders

Kringen op het aanrecht ? Zeepaanslag in de lavabo's ? Dit zijn duidelijke tekenen dat het tijd wordt voor en fatsoenlijke waterontharder .

Wat u niet zo snel ziet , maar wat evengoed nefast is , is de kalkaanslag die ontstaat binnenin uw leidingen , de extra sleet die optreedt in uw vaatwas , uw wasmachine , en zo meer . Allemaal tekenen dat u dringend aan een waterontharder toe bent .

Waterontharders , ook wel waterverzachters genoemd , zorgen ervoor dat het teveel aan kalk uit uw leidingwater verwijderd wordt , zodat u overal in huis over heerlijk zacht water kunt beschikken . Vanaf dag één na de installatie .

Rudi Verelst waterontharders specialiseert zich sedert 19 jaar in de verkoop , installatie en onderhoud van waterontharders . We zijn centraal gelegen , zodat we gemakkelijk en snel heel Vlaanderen kunnen bedienen . En we leveren niet alleen waterontharders voor uw leidingwater , maar we kunnen u ook helpen met de juiste waterfilter voor zowel regenwater als putwater .

Twijfelt u nog of u een waterontharder nodig heeft ? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze wateranalyse aan . Aan de hand van het resultaat hiervan kunt u dan beslissen of u al dan niet voordeel zou halen uit een waterontharder , en kunnen wij u het meest geschikte type voorstellen .

North Star Waterontharders

Rudi Verelst Waterontharders heeft gekozen voor de waterontharders van North Star . Die worden geconstrueerd in Olen , België, en voldoen aan alle vereisten . Elke waterontharder van North Star wordt geleverd met de nodige certificaten en attesten , zodat u ( en ik ) zeker bent dat u een kwaliteitvolle waterontharder in huis haalt .

Zo'n North Star waterontharder werkt volumetrisch en volautomatisch . Dat betekent dus dat u er zo goed als geen omkijken naar hebt . Bovendien is er een uitgebreid gamma aan types , zodat er steeds de perfecte waterontharder voor u beschikbaar is , afhankelijk van uw plaatselijke waterhardheid en uw persoonlijke waterverbruik . U betaalt niet voor overcapaciteit , maar u komt ook geen capaciteit te kort .

Ook in het verbruik is een North Star Waterontharder erg zuinig . Bovendien is hij , door zijn compactheid , al tevreden met een klein hoekje in de garage of de kelder , van waaruit hij uw hele woning van zacht water voorziet . Dag en nacht, gans het jaar door .

 

.

Rudi Verelst Waterontharders, wie is dat ?

Heel simpel : dat ben ik !

Ik kom zelf het infogesprek met u voeren en de wateranalyse doen , ik stel u zelf het juiste type waterontharder voor , en doe zelf de installatie . Zo zijn er nooit misverstanden .

Ook de naservice doe ik zelf . En dat niet alleen voor North Star Waterontharders , maar ook voor alle ( goede ) merken . Mijn jarenlange ervaring in de wereld van de waterontharders heeft ervoor gezorgd dat ik die allemaal door en door ken , en mijn relaties zorgen ervoor dat ik aan alle onderdelen kan geraken ( als dat al nodig zou zijn ) , aan de allerbeste prijzen .

Hebt u dus een probleempje met uw bestaande waterontharder, of u denkt dat u baat zou hebben bij de installatie van een nieuwe waterontharder, bel mij dan:

0475 23 91 41

Rudi Verelst

Tot binnenkort?

Wat hard water doet

België staat bekend om zijn hoge water hardheid. Dit is in Kortrijk bijvoorbeeld hoger dan in Antwerpen. De waterhardheid is dus nergens hetzelfde.

Hard waterOp zich is er niets mis met kalk in het water want bomen, planten en dieren hebben er geen last van. Maar zodra het water gezuiverd wordt en bij u uit de kraan komt worden de gevolgen van hard water duidelijk zichtbaar; kalkaanslag op de kraan, douchetegels en in diverse water gebruikende apparatuur.

Een hoge waterhardheid zorgt o.a. voor de volgende problemen:
- verstopte leidingen en elektrische apparaten,
- verstopte (thermostatische) waterkranen,
- Koppelingen(rubber delen) verharden en gaan lekken,
- Vaatwassers en wasmachines gaan stuk of werken slechter,
- Warmwatertoestellen verliezen rendement en gaan kapot,
- Grotere kans op corrosie en roest,
- Huid irritaties en huidproblemen.

Gratis testkit bij aankoop waterontharder

Als je een nieuwe waterontharder aanschaft krijg je er een gratis watertestkit bij zodat je ten alle tijden uw waterhardheid kan testen .

Zo kan je altijd controleren of de waterontharder nog goed funcioneert .

De testkit bestaat uit een kleine maatbeker en een flesje titrant en is simpel te gebruiken .

U vult de maatbeker met 5ml testwater . Het testprodukt in het flesje heeft een groene kleur en wordt rood-orange indien het in aanraking komt met hard water .

waterontharders correct afregelen

Nadat de installatie van de waterontharder is uitgevoerd moet deze uiteraard correct worden afgeregeld .

De meeste waterontharders zijn voorzien van een elektronische sturing waar je het uur , de waterhardheid van het te behandelen water en de spoeltijd ( meestal om 2 uur s'nachts ) kan instellen .

Ook kan men bij bepaalde toestellen de regeneratieduur instellen .

Hierbij is het van belang dat de spoeltijden ( het moment dat het pekelwater wordt afgevoerd naar de riolering ) lang genoeg is zodat alle pekelwater wel degelijk het toestel verlaten heeft .

Waterontharders van verdachte oorsprong

Waterontharders van verdachte oorsprong in ons land.

Hoe kunt u ze herkennen?

Het grootste gedeelte van mijn tijd onderhoud , en herstel ik waterontharders van de verschillende merken.

Het laatste jaar merk ik, dat bij verschillende particulieren waterontharders geplaatst zijn zonder een erkend EU-label en verplicht serienummer.

Deze mensen komen vaak bij mij terecht met dezelfde opmerking "het toestel staat hier al een aantal jaren maar volgens ons heeft het nooit goed gewerkt, we hebben de persoon die het geplaatst heeft er laten naar kijken maar deze vindt geen oplossing" .

Ook vinden de kopers geen enkele referentie van de producent op de waterontharder.

Waarom een North Star waterontharder?

Een North Star waterontharder geeft u verschillende voordelen:

  • North Star waterontharders hebben de laagste gebruikskosten
  • North Star waterontharders bieden 10 jaar garantie op alle onderdelen
  • North Star waterontharders hebben een levensduur van 25 jaar
  • North Star waterontharders bieden de zekerheid van grote doorstroming zonder drukverlies op uw water
  • North Star waterontharders kunnen onder het rioolniveau geplaatst worden

Een waterverzachter, hoe werkt dat eigenlijk?

WaterverzachterTypes waterverzachter

Om te beginnen zijn er veel verschillende types waterverzachter .

Afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden dient men het juiste type waterverzachter te kiezen .

 

 

De waterhardheid in uw gemeente

De waterhardheid in uw gemeenteMisschien hebt u het al opgemerkt : we hebben een nieuwe functie op de website .

De waterhardheid in uw gemeente kunt u uiterst eenvoudig te weten komen , door in het vakje bovenaan de linkerkolom uw postcode of de naam van uw gemeente in te tikken .

Waterverzachters

Pur-Eau ACS 26P met vuilfilterDe term " waterverzachters " is eigenlijk een verkeerde term als men spreekt over de toestellen die geplaatst worden aan het begin van de waterleiding en dienen om het water te ontharden ( ontkalken ) . Waterontharders , waterverzachters of ontkalkers zijn verschillende woorden voor hetzelfde prudukt . Het correcte nederlandse woord is " waterontharders "

Maar aangezien waterverzachters nog algemeen gebruikt wordt zal ik deze benaming ook gebruiken .

De enige waterverzachters die effectief het water verzachten ( ontkalken, ontharden ) bestaan uit een harstank die gevuld is met een korrelvormig onoplosbaar product ( harsen ) met een diameter van 0,5mm . Deze harsen hebben de eigenschap wanneer men  hard water  door het harsbed stuurt , deze de kalk en magnesium zal opslaan op hun lichaam . Na x-aantal m³ ( afhankelijk van de waterhardheid ) water te hebben verzacht zal de harstank verzadigd geraken en zal de waterverzachter een spoeling moeten krijgen met pekelwater .

Deze manier van water verzachten is de enige efficiënte en economische manier om het water te ontkalken ( ontharden ) .

De eerste waterverzachters moesten manueel gespoeld worden door met één simpele beweging aan een knop te draaien.

Abonneren op www.rudiverelst.be RSS