Advies en Verkoop

Advies, daar begint het natuurlijk mee. Ik kom bij u ter plekke, en we meten samen de hardheid van het water bij u. Daarna kan ik u precies vertellen welk type waterontharder u nodig heeft.

Installatie

Uw waterontharder moet natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Dat kom ik persoonlijk doen. Daarbij gebruik ik alleen de allerhoogwaardigste materi-alen. Uw garantie voor zacht water.

Onderhoud

Om langdurig perfect te werken, moet een waterontharder natuurlijk af en toe onderhouden worden. Een jaarlijks onderhoud garandeert u een perfecte werking en lange levensduur.

Herstelling

Mocht er, tegen alle verwachtingen in, toch ooit een defect komen aan uw waterontharder, dan kom ik die persoonlijk herstellen, zodat u heel snel weer zacht water hebt.

Blog van luk

Kapelle od Bos en waterhardheid

Noodbericht uit 1880 Kapelle od Bos omtrent waterhardheid.

kapelle od bos waterhardheidVerleden week vertelde ik het verhaal van Eric V. uit Londerzeel en het waterhardheid probleem. Wel, deze week belde iemand me uit Kapelle od Bos, en daar is het nog erger! Maar liefst 37 Franse graden heeft het water daar. Dat is toch wel super veel. Die lieve mevrouw was er helemaal van ondersteboven.

In Londerzeel heb je een waterontharder nodig!

In Londerzeel is een waterontharder broodnodig

Inwoners van Londerzeel zouden veel nut hebben van een goede waterontharder. De waterhardheid in Londerzeel is 33 Franse graden, wat toch wel heel erg hoog is.

In Londerzeel is een waterontharder broodnodigVerleden week raakte ik aan de praat met Eric V. uit Londerzeel. Toen hij hoorde dat ik waterontharders verkoop en installeer, had hij het erover dat zijn wasmachine het om de 4 jaar begaf, dat de was altijd hard aanvoelde, en zo meer. Telkens ik een nieuw kenmerk van hard water vernoemde, beaamde hij meteen dat het ook bij hen zo was. Enorm veel zeepresten 's morgens in de badkamer, kinderen die klagen over droge huid. Hijzelf die zijn koffie niet echt lekker vond... Noem maar op.

Een goedkopere oplossing voor waterontharding in een appartementsgebouw

Eén waterontharder ipv vierRegelmatig wordt me gevraagd om waterontharders te plaatsen in appartementsgebouwen. Nu ook weer kwam de eigenaar van een gebouw met 4 appartementen naar me toe voor een oplossing.

Het probleem was, dat elk appartement zijn eigen waterteller had. Aangezien de watermaatschappij ons niet toelaat om een waterontharder aan te sluiten voor de waterteller, zou de normale oplossing dus zijn, 4 aparte waterontharders te plaatsen. Wat natuurlijk erg prijzig wordt voor de eigenaar.

Maar dat is buiten onze inventiviteit gerekend. In plaats van 4 aparte waterontharders te plaatsen, heb ik toch één (weliswaar grotere) waterontharder aangesloten op de volgende manier:

De capaciteit van uw waterontharder

De capaciteit van uw waterontharderKlanten vragen mij wel eens ‘Rudi, waarom heb ik die grote waterontharder nodig? Zal het met een kleiner modelletje ook niet gaan?’

Het probleem is, dat een waterontharder moet aangepast zijn aan uw waterverbruik, en aan de waterhardheid in uw gemeente. Als we een te kleine waterontharder plaatsen, dan is die maar gedeeltelijk, of zelfs helemaal niet effectief, en krijgt u op die manier geen zacht water in uw leidingen.

Met alle gevolgen van dien: kalkaanslag in de leidingen, toestellen die veel sneller kapot gaan, hogere energierekeningen, snel vervuilende lavabo’s en badkamers, huidirritaties… de lijst is lang.

Een waterontharder moet, om goede resultaten te kunnen garanderen, gekozen worden in functie van uw waterverbruik per jaar (dat zien we op uw afrekening van de watermaatschappij), en op de hardheid van het water in uw gemeente. Dat kan u zelf nagaan in het blok linksboven hiernaast.

Sommige installateurs bieden zelfs kleine wateronthardertjes aan zonder afvoer. Tja, waar gaat het verwijderde kalk dan naartoe? Nergens natuurlijk. Met als gevolg dat dit wateronthardertje continu onderhoud nodig heeft, of heel snel ter ziele gaat. Ronduit verloren geld dus.

Wanneer is uw waterontharder aan een onderhoudsbeurt toe?

Onderhoud waterontharder‘Wanneer en hoe dikwijls heeft mijn waterontharder een onderhoudsbeurt nodig?’ Een vraag die mij dikwijls gesteld wordt, maar het antwoord is niet eenduidig.

Veel hangt af van de waterhardheid in uw gemeente. Die kan u nagaan op deze site, door links bovenaan in het blokje Waterhardheid uw postcode in te tikken, en dan op de titel van de pagina te klikken: ‘Waterhardheid (uw gemeente) (uw postcode). Dit brengt u naar een pagina met meer uitleg.

Bij hoge waterhardheid en of ijzer vorming zal uw waterontharder natuurlijk sneller onderhoud nodig hebben. Dat spreekt voor zich. De regel bij mij is: een onderhoud per zoutverbruik van 100 kg. En dit verbruik is bij elke klant anders. Enkel bij de Tubilit waterontharders (Tubimeter) is een jaarlijks onderhoud zeker aan te raden vermits de klep van deze ontharder gemaakt is uit messing. Normaal is de klep van een waterontharder gemaakt uit hoge druk kunsstof,en dit om oxidatie die ontstaat door het pekelwater te vermijden.

Ook als zich een zoutkoek gevormd heeft in uw toestel, is het tijd voor een onderhoud. Dit kunt u merken als uw water een geurtje en, of een smaakje begint te krijgen . Wie zijn toestel regelmatig laat onderhouden krijgt hier meestal geen last van, maar bij toestellen die al lang op een onderhoud wachten kan dit op den duur voorkomen.

Modernere (volumetrische) toestellen, met automatische meting en bijregeling van het zoutverbruik en de spoelfrequentie, hebben meestal minder vaak een onderhoudsbeurt nodig, maar toch is het bij hogere waterhardheid aan te raden

Wat hard water doet

België staat bekend om zijn hoge water hardheid. Dit is in Kortrijk bijvoorbeeld hoger dan in Antwerpen. De waterhardheid is dus nergens hetzelfde.

Hard waterOp zich is er niets mis met kalk in het water want bomen, planten en dieren hebben er geen last van. Maar zodra het water gezuiverd wordt en bij u uit de kraan komt worden de gevolgen van hard water duidelijk zichtbaar; kalkaanslag op de kraan, douchetegels en in diverse water gebruikende apparatuur.

Een hoge waterhardheid zorgt o.a. voor de volgende problemen:
- verstopte leidingen en elektrische apparaten,
- verstopte (thermostatische) waterkranen,
- Koppelingen(rubber delen) verharden en gaan lekken,
- Vaatwassers en wasmachines gaan stuk of werken slechter,
- Warmwatertoestellen verliezen rendement en gaan kapot,
- Grotere kans op corrosie en roest,
- Huid irritaties en huidproblemen.

Abonneren op RSS - Blog van luk