Advies en Verkoop

Advies, daar begint het natuurlijk mee. Ik kom bij u ter plekke, en we meten samen de hardheid van het water bij u. Daarna kan ik u precies vertellen welk type waterontharder u nodig heeft.

Installatie

Uw waterontharder moet natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Dat kom ik persoonlijk doen. Daarbij gebruik ik alleen de allerhoogwaardigste materi-alen. Uw garantie voor zacht water.

Onderhoud

Om langdurig perfect te werken, moet een waterontharder natuurlijk af en toe onderhouden worden. Een jaarlijks onderhoud garandeert u een perfecte werking en lange levensduur.

Herstelling

Mocht er, tegen alle verwachtingen in, toch ooit een defect komen aan uw waterontharder, dan kom ik die persoonlijk herstellen, zodat u heel snel weer zacht water hebt.

Blog van Rudi

North Star waterontharders

Reeds 22 jaar onderhoud en herstel ik alle soorten waterontharders. Ook zo lang plaats ik de North Star waterontharders. Ik stel nog steeds vast dat de North Star waterontharders staan voor betrouwbaarheid, zuinigheid en klantvriendelijkheid. Deze vaststelling doe ik als technieker en niet als verkoper. De levensduur van deze ontharder is duidelijk vele langer dan de nieuwe generatie ontharders. Zeker de kwaliteit van de ontharders zonder elektriciteit laten de wensen over.

Pepermans waterontharders

Sinds enige tijd is Filip Pepermans gestopt met het plaatsen en onderhouden van waterontharders. Daardoor kunnen alle klanten met een Pepermans waterontharder bij mij terecht. Ik beschik over de nodige kennis en reserveonderdelen om deze toestellen goed te laten functioneren. De laatste jaren nemen Pepermans klanten sporadisch met mij contact op om een afspraak te maken voor een onderhoud herstelling of zoutlevering. Blijkbaar is Filip Pepermans niet meer te bereiken. Ook zijn mijn tarieven hetzelfde als bij Pepermans waterontharders.

onderhoud en ontsmetting waterontharders

Tijdens het onderhoud van een waterontharder is het ook noodzakelijk dat het toestel wordt ontsmet. Het ontsmettingsmiddel wordt in de pekelbuis gegoten. Dit produkt wordt nadien tijdens een regeneratie tesamen met het pekelwater (NaCl) in de harstank gevoerd. De combinatie van het ontsmettingsmiddel en de pekel zorgt er voor dat de onthardingsharsen grondig worden gereinigd en optimaal kunnen blijven ontharden. Het ontsmettingsmiddel vermijd ook dat bacteriën kunnen ontstaan in de harstank. Gebruik NOOIT bleekwater bij het ontsmetten van een ontharder. De harsen gaan hierdoor kapot.

afspraak offerte ontharder

Dit is een reactie op de opmerking van Rud Olbrechts op google review. Deze persoon vraagt een offerte aan voor het plaatsen van een waterontharder te Hulshout. Het betreft hier een aansluiting voor  leiding-en putwater. Een bezoek ter plaatse is dan nodig vermits het om een complexe plaatsing gaat. We spreken af op zaterdag 1/6 om 10u. Bij aankomst op het afgesproken uur stel ik vast dat de personen in kwestie niet thuis zijn. Enkel de zoon is thuis en weet van niets.

Kaltecsoft PW50BS waterontharder onderhoud

Het onderhoud en herstel van de Honeywell waterontharder Kaltecsoft PW50BS hoord gedurende enige jaren ook bij mijn opdrachten. Dit onderhoud is aan te raden om de  2 jaar. Alle vervang onderdelen van de Honewell waterontharders heb ik in stock .  De verschillende bewegende onderdelen van de Honeywell waterontharder worden gedemonteerd ,gereinigd en gesmeerd. De waterteller wordt gereinigd en de harstank wordt ontsmet. De afregeling wordt gecontroleerd en indien nodig verbeterd. Dit alles duurt een klein uur.

Elektro-magnetische ontharders

Aqua Europa heeft onlangs een studie laten uitvoeren om alle wetenschappelijke gegevens over dit soort toestellen te verzamelen. Uit tests van verschillende elektro-magnetische toestellen blijkt dat we kritisch moeten staan tegenover de goede werking hiervan.Hoewel ze in laboratoria en in quasi perfecte omstandigheden tot behoorlijke resultaten leiden,moeten we toch vaststellen dat de werking in een huishoudelijke omgeving eerder onvoorspelbaar en beperkt is.

koud water ontharden

Niets belet de gebruiker om koud water te ontharden. Water dat drinkbaar is wanneer het de waterontharder binnenkomt,blijft het ook  bij het verlaten van de ontharder. Hoewel koud water minder kalkaanslag veroorzaakt dan warm water, is het uiteraard beter het toch te ontharden.In de meeste huishoudtoestellen waarbij water wordt verwarmd,word immers koud water gebruikt.En zelfs voor koudwatertoepassingen is het raadzaam onthard water te gebruiken. Kijkt maar eens in de waterbak van de kat of hond, na een een aantal maanden heeft deze een zware kalkrand.

Het is NIET WAAR dat onthard water corrosief is

Natuurlijk zacht water,dat in sommige granietstreken wordt gevonden,is eerder agressief (1)en vreet soms in(2).Men mag zacht water evenwel niet verwarren met onthard water.Zij verschillen in hun minerale samenstelling.

Waterontharders bevorderen NIET de bacteriegroei

Enkel in stilstaand water vindt een versnelde bacteriegroei plaats. Dat is nu eenmaal de wet van de natuur.Wanneer u een fles mineraalwater een tijdje open laat staan,ontaard zij al snel tot een echte voedingsbodem.Niemand heeft er ooit graten in gezien.En terecht!In het menselijk lichaam huizen miljoenen bacteriën van de meest uiteenlopende soorten. Zij zorgen ervoor dat we blijven leven.In drinkwater zijn slechts zeer weinig bacteriën schadelijk en die worden dan nog uitgeschakeld door ons imuunsysteem.

Is onthard water drinkbaar?

Hoewel de waterontharder in de wetenschappelijke en medische wereld algemeen wordt erkend,worden er heden nog steeds onwaarheden verteld over de drinkbaarheid van onthard water. Ontharding door middel van ionenuitwisselingsharsen ( de klassieke ontharder) is een van de procédés die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn erkend voor de behandeling van water bestemd voor menselijke consumptie. Zo wordt zeer hard water in bepaalde agglomeraties gedeeltelijk onthard met harsen alvorens te worden verdeeld via het waterleidingnetwerk.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Rudi