Advies en Verkoop

Advies, daar begint het natuurlijk mee. Ik kom bij u ter plekke, en we meten samen de hardheid van het water bij u. Daarna kan ik u precies vertellen welk type waterontharder u nodig heeft.

Installatie

Uw waterontharder moet natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Dat kom ik persoonlijk doen. Daarbij gebruik ik alleen de allerhoogwaardigste materi-alen. Uw garantie voor zacht water.

Onderhoud

Om langdurig perfect te werken, moet een waterontharder natuurlijk af en toe onderhouden worden. Een jaarlijks onderhoud garandeert u een perfecte werking en lange levensduur.

Herstelling

Mocht er, tegen alle verwachtingen in, toch ooit een defect komen aan uw waterontharder, dan kom ik die persoonlijk herstellen, zodat u heel snel weer zacht water hebt.

Hard water, kalkaanslag.

Hard water?

De hardheid van water wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid aan calcium en magnesium in dat water. Wanneer deze mineralen zich binden noemen we dit kalk. Hard water is dus water met een hoog gehalte aan kalk. Dit komt in de ene regio meer voor dan de andere en maakt dat het drinkwater per regio anders is samengesteld.

Invloed van hard water?

Hoewel kalk de smaak (koffie, thee) van water zal beïnvloeden, is het niet schadelijk voor de gezondheid. Doch wanneer je een gevoelige huid hebt, kan hard water wel leiden tot een droge huid, soms gepaard gaan met jeuk en uitslag. Hard water heeft ook een aantal andere nadelen. Hoe harder het water hoe meer kalkaanslag er ontstaat zoals op kranen, douchetegels, gootstenen, bad, maar ook voor uw vaatwasmachine, wasmachine, boiler,  kortom al uw apparaten die in aanraking komen met hard water . Dit laatste is ook nadelig voor het energieverbruik van die apparaten en kan zelfs leiden tot fatale defecten.

Grote nadelen van hard water. 

kalkaanslag op sanitair, kranen, douchebakken en koppen.

kalkaanslag op de verwarmingselementen van wasmachine, afwasmachine, koffiezetapparaat, waterkoker.

kalkaanslag in verwarminsinstallaties, waterleidingen, boiler met als gevolg van drukverlies en lager waterdebiet.

de invloed van kalk op water is het grootst op het warm water (doch tegenwoordig worden de meeste ontharders op beide circuits gezet na de waterteller en voor de eerste aftakking)

de rubbers en dichtingen in uw apparaten verharden sneller,met als gevolg sneller lekken, en bijgevolg meer onderhoud

droge huid, jeuk, uitslag en in extreme omstandigheden allergische reacties

Andere nadelen van hard water. 

Huidirritaties bij het scheren, exzeem

Koffie en thee zijn troebeler en hebben minder smaak

De was voelt hard aan

Met hard water moet men meer wasprodukt, afwasprodukt, zeep, shampoo en detergenten gebruiken, dan met zacht water.

Uw hoofdhaar voelt droog aan en is minder glanzend.

Het douchescherm is constant aangekalkt.

Gootstenen in donkere natuursteen worden grijs.

Waarom ontharden of ontkalken?

Een waterontharder of waterverzachter zal de waterkwaliteit in uw woning of atelier enorm verbeteren. De hoeveelheid kalk in uw water kan tot nul graden (eenheid van kalk is °f , ofwel Franse graden ,°d, ofwel Duitse graden ) herleid worden. Door middel van een afregelmoer aan de ontharder kan men nog een  kleine hoeveelheid kalk doorlaten. Dit om de zuurtegraad ( ph-waarde ) van het water niet te beïnvloeden.

1°f ( Franse graad ) is 10 mgr kalk per liter water. Deze eenheid wordt gebruikt in België.  Bv in Haacht is de waterhardheid 39°F, dan is er 390 mgr kalk per liter water aanwezig

Deze resthardheidsregeling van het water is bij elke situatie anders en kan op elke resthardheidwaarde gezet worden .  In de meeste situaties wordt de resthardheid ingesteld op 6°f.

ONTHARD ( ONTKALKT ) water is PERFECT DRINKBAAR. Het plaatsen van een waterontharder neemt alle nadelen van hard water weg.