Advies en Verkoop

Advies, daar begint het natuurlijk mee. Ik kom bij u ter plekke, en we meten samen de hardheid van het water bij u. Daarna kan ik u precies vertellen welk type waterontharder u nodig heeft.

Installatie

Uw waterontharder moet natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Dat kom ik persoonlijk doen. Daarbij gebruik ik alleen de allerhoogwaardigste materi-alen. Uw garantie voor zacht water.

Onderhoud

Om langdurig perfect te werken, moet een waterontharder natuurlijk af en toe onderhouden worden. Een jaarlijks onderhoud garandeert u een perfecte werking en lange levensduur.

Herstelling

Mocht er, tegen alle verwachtingen in, toch ooit een defect komen aan uw waterontharder, dan kom ik die persoonlijk herstellen, zodat u heel snel weer zacht water hebt.

Het is NIET WAAR dat onthard water corrosief is

Natuurlijk zacht water,dat in sommige granietstreken wordt gevonden,is eerder agressief (1)en vreet soms in(2).Men mag zacht water evenwel niet verwarren met onthard water.Zij verschillen in hun minerale samenstelling.

Natuurlijk zacht water bevat niet alleen weinig kalk,maar ook weinig opgeloste mineralen en kan bijgevolg de waterleidingen aantasten.onthard water daarentegen is oorspronkelijk hard water,dat dus rijk is aan mineralen.De ontharding verlaagt het calcium-en magnesiumgehalte en gaat zo kalkaanslag tegen,maar wijzigt de hoeveelheid opgeloste mineralen niet.Onthard water kan dus niet invreten.Het biedt de voordelen van zacht water,maar niet zijn eventuele nadelen.

Al kan een lage residuele hardheidsgraad goed lijken voor de leidingen,het is een fabel te denken dat kalk afdoende bescherming biedt tegen corrosie. De invreting kan door andere redenen onder de kalkaanslag aan de gang zijn,terwijl men denkt dat er geen vuiltje aan de lucht is.

(1) Agressiviteit:Eigenschap van water om de kalk op te lossen waarmee het in aanraking komt.Dit is een gewone oplossingsreactie die plaats vindt volgens de wetten van het chemisch evenwicht.

(2) Corrosief vermogen:Eigenschap van water om metalen op te lossen.