Advies en Verkoop

Advies, daar begint het natuurlijk mee. Ik kom bij u ter plekke, en we meten samen de hardheid van het water bij u. Daarna kan ik u precies vertellen welk type waterontharder u nodig heeft.

Installatie

Uw waterontharder moet natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Dat kom ik persoonlijk doen. Daarbij gebruik ik alleen de allerhoogwaardigste materi-alen. Uw garantie voor zacht water.

Onderhoud

Om langdurig perfect te werken, moet een waterontharder natuurlijk af en toe onderhouden worden. Een jaarlijks onderhoud garandeert u een perfecte werking en lange levensduur.

Herstelling

Mocht er, tegen alle verwachtingen in, toch ooit een defect komen aan uw waterontharder, dan kom ik die persoonlijk herstellen, zodat u heel snel weer zacht water hebt.

Waterontharders werking

Waterontharder : werking.

Een  waterontharder word meestal  aangesloten achter de waterteller ,  bij het begin van de waterleiding of voor de eerste aftakking , andere oplossingen zijn ook mogelijk .

Waterontharders verwijderen kalk uit het water volgens het principe van ionenwisseling  .

Een waterontharder verwijdert alle calcium en magnesium ( kalk ) uit het water zodat de hele woning zacht water heeft .

Een waterontharder bevat een harstank gevuld met harsen . Wanneer de hard water in contact komt met de harsen  hechten de kalkdeeltjes  zich aan deze harsen . Het water dat uit de waterontharder loopt is dus kalkvrij en stroomt zo naar de rest van de woning .

Wanneer de harsen bijna verzadigd zijn met kalk , stuurt de waterontharder vanuit de zoutbak een zoutoplossing ( pekelwater ) door de harstank . Dit pekelwater reinigt de harstank en de harsen  met een spoeling . De kalk en het pekelwater worden via de afvoer van de waterontharder naar de riool geleid Let op : deze zoutoplossing komt NOOIT in aanraking met uw eigen waterinstallatie of leidingen , en dit  door middel van een intern bypass systeem en ook door voldoende na te spoelen tijdens de regeneratie .   Alle  North Star  waterontharders zijn zeer zuinig op het gebied van zout - en spoelwaterverbruik .

Uw behandeld water is en blijft steeds drinkbaar

Er zijn meerdere waterontharders in vormen en grootte. De keuze hiervan is sterk afhankelijk van uw situatie.

De North Star waterontharder is zeer gebruiksvriendelijk  en werkt vol-automatisch . Al onze waterontharders zijn voorzien van een externe bypasskit zodat u de waterontharder kunt afsluiten van het water . ( sproeien tuin ,of oprit ) .

Zijn waterontharders goed voor uw gezondheid?

ONTHARD WATER IS PERFECT DRINKBAAR!!!

Al onze waterontharders zijn onder de ISO9001 normen gefabriceerd en zijn voorzien van alle benodigde internationale goedkeuringen . Belangrijk is dat de waterontharder goed wordt onderhouden. Een  jaarlijks onderhoud is aan te raden . Veel mensen laten hun waterontharder jaarlijks onderhouden . ( zie onderhoud waterontharder ) .

 

 

Heeft mijn lichaam deze stoffen niet nodig ?

Magnesium en calcium zijn inderdaad zeer belangrijke stoffen voor het lichaam . Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken , neemt het lichaam deze stoffen zo goed als niet op uit het leidingwater . Dit komt omdat het hier om een ongebonden vorm van magnesium en calcium gaat .