Advies en Verkoop

Advies, daar begint het natuurlijk mee. Ik kom bij u ter plekke, en we meten samen de hardheid van het water bij u. Daarna kan ik u precies vertellen welk type waterontharder u nodig heeft.

Installatie

Uw waterontharder moet natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Dat kom ik persoonlijk doen. Daarbij gebruik ik alleen de allerhoogwaardigste materi-alen. Uw garantie voor zacht water.

Onderhoud

Om langdurig perfect te werken, moet een waterontharder natuurlijk af en toe onderhouden worden. Een jaarlijks onderhoud garandeert u een perfecte werking en lange levensduur.

Herstelling

Mocht er, tegen alle verwachtingen in, toch ooit een defect komen aan uw waterontharder, dan kom ik die persoonlijk herstellen, zodat u heel snel weer zacht water hebt.

Waterontharders Rudi Verelst

Waterontharders Rudi VerelstWaterontharders

Kringen op het aanrecht ? Zeepaanslag in de lavabo's ? Dit zijn duidelijke tekenen dat het tijd wordt voor en fatsoenlijke waterontharder .

Wat u niet zo snel ziet , maar wat evengoed nefast is , is de kalkaanslag die ontstaat binnenin uw leidingen , de extra sleet die optreedt in uw vaatwas , uw wasmachine , en zo meer . Allemaal tekenen dat u dringend aan een waterontharder toe bent .

Waterontharders , ook wel waterverzachters genoemd , zorgen ervoor dat het teveel aan kalk uit uw leidingwater verwijderd wordt , zodat u overal in huis over heerlijk zacht water kunt beschikken . Vanaf dag één na de installatie .

Rudi Verelst waterontharders specialiseert zich sedert 19 jaar in de verkoop , installatie en onderhoud van waterontharders . We zijn centraal gelegen , zodat we gemakkelijk en snel heel Vlaanderen kunnen bedienen . En we leveren niet alleen waterontharders voor uw leidingwater , maar we kunnen u ook helpen met de juiste waterfilter voor zowel regenwater als putwater .

Twijfelt u nog of u een waterontharder nodig heeft ? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze wateranalyse aan . Aan de hand van het resultaat hiervan kunt u dan beslissen of u al dan niet voordeel zou halen uit een waterontharder , en kunnen wij u het meest geschikte type voorstellen .

North Star Waterontharders

Rudi Verelst Waterontharders heeft gekozen voor de waterontharders van North Star . Die worden geconstrueerd in Olen , België, en voldoen aan alle vereisten . Elke waterontharder van North Star wordt geleverd met de nodige certificaten en attesten , zodat u ( en ik ) zeker bent dat u een kwaliteitvolle waterontharder in huis haalt .

Zo'n North Star waterontharder werkt volumetrisch en volautomatisch . Dat betekent dus dat u er zo goed als geen omkijken naar hebt . Bovendien is er een uitgebreid gamma aan types , zodat er steeds de perfecte waterontharder voor u beschikbaar is , afhankelijk van uw plaatselijke waterhardheid en uw persoonlijke waterverbruik . U betaalt niet voor overcapaciteit , maar u komt ook geen capaciteit te kort .

Ook in het verbruik is een North Star Waterontharder erg zuinig . Bovendien is hij , door zijn compactheid , al tevreden met een klein hoekje in de garage of de kelder , van waaruit hij uw hele woning van zacht water voorziet . Dag en nacht, gans het jaar door .

 

.

Rudi Verelst Waterontharders, wie is dat ?

Heel simpel : dat ben ik !

Ik kom zelf het infogesprek met u voeren en de wateranalyse doen , ik stel u zelf het juiste type waterontharder voor , en doe zelf de installatie . Zo zijn er nooit misverstanden .

Ook de naservice doe ik zelf . En dat niet alleen voor North Star Waterontharders , maar ook voor alle ( goede ) merken . Mijn jarenlange ervaring in de wereld van de waterontharders heeft ervoor gezorgd dat ik die allemaal door en door ken , en mijn relaties zorgen ervoor dat ik aan alle onderdelen kan geraken ( als dat al nodig zou zijn ) , aan de allerbeste prijzen .

Hebt u dus een probleempje met uw bestaande waterontharder, of u denkt dat u baat zou hebben bij de installatie van een nieuwe waterontharder, bel mij dan:

0475 23 91 41

Rudi Verelst

Tot binnenkort?

Kapelle od Bos en waterhardheid

Noodbericht uit 1880 Kapelle od Bos omtrent waterhardheid.

kapelle od bos waterhardheidVerleden week vertelde ik het verhaal van Eric V. uit Londerzeel en het waterhardheid probleem. Wel, deze week belde iemand me uit Kapelle od Bos, en daar is het nog erger! Maar liefst 37 Franse graden heeft het water daar. Dat is toch wel super veel. Die lieve mevrouw was er helemaal van ondersteboven.

In Londerzeel heb je een waterontharder nodig!

In Londerzeel is een waterontharder broodnodig

Inwoners van Londerzeel zouden veel nut hebben van een goede waterontharder. De waterhardheid in Londerzeel is 33 Franse graden, wat toch wel heel erg hoog is.

In Londerzeel is een waterontharder broodnodigVerleden week raakte ik aan de praat met Eric V. uit Londerzeel. Toen hij hoorde dat ik waterontharders verkoop en installeer, had hij het erover dat zijn wasmachine het om de 4 jaar begaf, dat de was altijd hard aanvoelde, en zo meer. Telkens ik een nieuw kenmerk van hard water vernoemde, beaamde hij meteen dat het ook bij hen zo was. Enorm veel zeepresten 's morgens in de badkamer, kinderen die klagen over droge huid. Hijzelf die zijn koffie niet echt lekker vond... Noem maar op.

Elektro-magnetische ontharders

Aqua Europa heeft onlangs een studie laten uitvoeren om alle wetenschappelijke gegevens over dit soort toestellen te verzamelen. Uit tests van verschillende elektro-magnetische toestellen blijkt dat we kritisch moeten staan tegenover de goede werking hiervan.Hoewel ze in laboratoria en in quasi perfecte omstandigheden tot behoorlijke resultaten leiden,moeten we toch vaststellen dat de werking in een huishoudelijke omgeving eerder onvoorspelbaar en beperkt is.

koud water ontharden

Niets belet de gebruiker om koud water te ontharden. Water dat drinkbaar is wanneer het de waterontharder binnenkomt,blijft het ook  bij het verlaten van de ontharder. Hoewel koud water minder kalkaanslag veroorzaakt dan warm water, is het uiteraard beter het toch te ontharden.In de meeste huishoudtoestellen waarbij water wordt verwarmd,word immers koud water gebruikt.En zelfs voor koudwatertoepassingen is het raadzaam onthard water te gebruiken. Kijkt maar eens in de waterbak van de kat of hond, na een een aantal maanden heeft deze een zware kalkrand.

Het is NIET WAAR dat onthard water corrosief is

Natuurlijk zacht water,dat in sommige granietstreken wordt gevonden,is eerder agressief (1)en vreet soms in(2).Men mag zacht water evenwel niet verwarren met onthard water.Zij verschillen in hun minerale samenstelling.

Waterontharders bevorderen NIET de bacteriegroei

Enkel in stilstaand water vindt een versnelde bacteriegroei plaats. Dat is nu eenmaal de wet van de natuur.Wanneer u een fles mineraalwater een tijdje open laat staan,ontaard zij al snel tot een echte voedingsbodem.Niemand heeft er ooit graten in gezien.En terecht!In het menselijk lichaam huizen miljoenen bacteriën van de meest uiteenlopende soorten. Zij zorgen ervoor dat we blijven leven.In drinkwater zijn slechts zeer weinig bacteriën schadelijk en die worden dan nog uitgeschakeld door ons imuunsysteem.

Is onthard water drinkbaar?

Hoewel de waterontharder in de wetenschappelijke en medische wereld algemeen wordt erkend,worden er heden nog steeds onwaarheden verteld over de drinkbaarheid van onthard water. Ontharding door middel van ionenuitwisselingsharsen ( de klassieke ontharder) is een van de procédés die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn erkend voor de behandeling van water bestemd voor menselijke consumptie. Zo wordt zeer hard water in bepaalde agglomeraties gedeeltelijk onthard met harsen alvorens te worden verdeeld via het waterleidingnetwerk.

Een goedkopere oplossing voor waterontharding in een appartementsgebouw

Eén waterontharder ipv vierRegelmatig wordt me gevraagd om waterontharders te plaatsen in appartementsgebouwen. Nu ook weer kwam de eigenaar van een gebouw met 4 appartementen naar me toe voor een oplossing.

Het probleem was, dat elk appartement zijn eigen waterteller had. Aangezien de watermaatschappij ons niet toelaat om een waterontharder aan te sluiten voor de waterteller, zou de normale oplossing dus zijn, 4 aparte waterontharders te plaatsen. Wat natuurlijk erg prijzig wordt voor de eigenaar.

Maar dat is buiten onze inventiviteit gerekend. In plaats van 4 aparte waterontharders te plaatsen, heb ik toch één (weliswaar grotere) waterontharder aangesloten op de volgende manier:

De capaciteit van uw waterontharder

De capaciteit van uw waterontharderKlanten vragen mij wel eens ‘Rudi, waarom heb ik die grote waterontharder nodig? Zal het met een kleiner modelletje ook niet gaan?’

Het probleem is, dat een waterontharder moet aangepast zijn aan uw waterverbruik, en aan de waterhardheid in uw gemeente. Als we een te kleine waterontharder plaatsen, dan is die maar gedeeltelijk, of zelfs helemaal niet effectief, en krijgt u op die manier geen zacht water in uw leidingen.

Met alle gevolgen van dien: kalkaanslag in de leidingen, toestellen die veel sneller kapot gaan, hogere energierekeningen, snel vervuilende lavabo’s en badkamers, huidirritaties… de lijst is lang.

Een waterontharder moet, om goede resultaten te kunnen garanderen, gekozen worden in functie van uw waterverbruik per jaar (dat zien we op uw afrekening van de watermaatschappij), en op de hardheid van het water in uw gemeente. Dat kan u zelf nagaan in het blok linksboven hiernaast.

Sommige installateurs bieden zelfs kleine wateronthardertjes aan zonder afvoer. Tja, waar gaat het verwijderde kalk dan naartoe? Nergens natuurlijk. Met als gevolg dat dit wateronthardertje continu onderhoud nodig heeft, of heel snel ter ziele gaat. Ronduit verloren geld dus.

Pagina's

Abonneren op www.rudiverelst.be RSS